FB_PIXEL
Az igazán jó szemüveg titka
2018. 03. 29.

…hogy ne kidobott pénz legyen a szemüveged ára! Ismerd meg Te is a szemüvegvásárlás buktatóit !

 

Miért van az, hogy egyesek imádják viselni szemüvegüket, míg másoknak csalódást okoz, mert csak kínlódnak vele?

1, Minden jó szemüveg alapja, egy alapos minden részletre kiterjedő látásvizsgálat!

Lehet az a szemüveg bármennyire, szép, márkás, drága vagy akciós…

ha nem fordítanak megfelelő figyelmet a pontos szemüveg korrekciód meghatározására, azaz új szemüveged dioptriájának megállapítására, akkor a szemüveg viselhetősége is bizonytalan lesz.

5 perces rapid, ingyenes, felületes „látásvizsgálattal” nem lehet igazán jó eredményt elérni!

Lehet a vizsgálatod ingyenes, a szemüveged meg extra akciós, ha végül a fiókban végzi, akkor csak ablakon kidobott pénz lesz belőle.

Bejelentkezem szemvizsgálatra!

 

Egy alapos látásvizsgálatnak ki kell térnie szemeid egészségügyi szempontból történő vizsgálatára is.

Ez 2 okból is fontos:

1, Betegségek pl.(cukorbetegség, magas vérnyomás, szürkehályog, zöldhályog, makuladegeneráció, stb) időben történő felismerésével, komolyabb problémák előzhetőek meg.

2, Elkerülhető ezáltal, az a nem is gyakori eset, amikor a megfelelő vizsgálat hiányában felírt szemüveg 2-3 hónap után már szinte használhatatlanná válik, mivel a látásromlás hátterében nem felismert szemészeti  elváltozás van.

A mai modern technológiáknak köszönhetően, azokban az optikákban ahol ezek a korszerű szemvizsgáló eszközöket használják, lehetőség van már egészen precíz, század dioptria pontosságú korrekció meghatározásra is.

 

A szemüveglencse gyártók pedig ezek alapján lényegesen jobb szemüveglencséket képesek legyártani a szemüvegviselők számára.

Sok esetben olyan speciális adatokat kérnek, melyek csak megfelelően körültekintő vizsgálattal deríthetőek ki.

Bejelentkezem szemvizsgálatra!

Igen, a jól felszerelt vizsgálóban komoly szemvizsgáló eszközök vannak. A látásvizsgálatot végző orvos vagy Optometrista szakember mögött pedig nem csak a diploma, hanem számos fizetős képzés is van.

Átlagos tudással, átlagos műszerezettséggel beleférhet az ingyenesség, de a pontos és időigényes munkáért, fizetni kell!

Az igazán jó szemüveg elkészültéhez azonban még számos fontos dologra kell megfelelő figyelmet fordítani!

A jó szakembernek jól kell tudnia kérdezni is!

Mit is jelent ez?

Azt, hogy fel tudja mérni, hogy pontosan mire van szükséged a látásoddal kapcsolatban!

Nem mindegy, hogy például ácsként a tetőn egyensúlyozva dolgozol vagy egy irodában ülve a neonfényben a monitorodat bámulva egész nap.  Sportolsz e rendszeresen, zavar e a napfény vagy, hogy milyen szemüvegkeretet szeretnél viselni az elkövetkező időszakban.

A megfelelő szemüvegkeret kiválasztása és a hozzá tartozó szemüveglencse szakember által történő ajánlása a következő sarkalatos pontjai az igazán jó szemüvegednek.

 

Egy jó szemüvegnek fontos tulajdonságai, hogy:

1, jól kell állni és megfelelően kell illeszkednie az arcodon. Legyen tökéletesen kényelmes, ha már egész nap az arcunkon kell viselnünk.

2, figyelembe kell venni azt is, hogy a kiválasztott keret megfelelő legyen a dioptria korrekciódhoz is. A túl vastag lencse még a legszebb szemüvegkeretet is el tudja csúfítani.

3, Sokan vannak, akiknek fém allergiájuk van.  Ezt is fontos figyelembe venni a szemüvegkeret ajánlásakor.

 

Bejelentkezem szemvizsgálatra!

 

A következő fontos lépcső az igazán jó szemüvegedhez pedig: a szemüveglencsék

Ha a szemvizsgálat az alapja az igazán jó szemüvegnek, akkor a szemüveglencse a lelke!

A legtöbb szemüveg megszokási probléma a (nem megfelelő) szemüveglencse ajánlásból adódik!

Egy jó optikus szakember nem elégszik meg az iskolapadban megszerzett tudással…. folyamatosan képeznie kell magát, hogy mindenkor, naprakész ismeretekkel rendelkezzen!

Ma már olyan gyors tempóban fejlődik a szemüveg optikai iparág is, hogy akiknek nincs naprakész ismerete az általa forgalmazott termékekről, azok csak átlagos tudással, átlagos szemüvegeket tudnak készíteni.

A legtöbb optika Magyarországon így Nyíregyházán is kizárólag egyetlen, az általa preferált szemüveglencse gyártó termékeit forgalmazza.

Ennek elsősorban üzleti oka van, de sok esetben az is, hogy elegendőnek tartják egyetlen szemüveglencse gyártó termékeinek az ismeretére alapozni szaktudásukat.

Az OPTICUM Látásjavító Szemvizsgáló Szalonban fontosnak tartjuk, hogy márka független optikaként valamennyi neves szemüveglencse gyártó termékei megtalálhatók a kínálatunkban!  Nem csak ismerjük ezeknek a korszerű termékeknek az előnyös tulajdonságait, de használjunk nap, mint nap ügyfeleink legnagyobb megelégedettségére.

Nélkülözhetetlen a jó a szemvizsgálat, a szuper szemüvegkeret és a,szakszerű szemüveglencse ajánlás.

 

Mi kellhet még?

A szemüveged pontos elkészítése,ami a látszerész-műhelyes munkánk sava-borsa.

Igazán jó szemüvegeket csak megfelelő minőségű alapanyagokból és szakértő precíz munkával lehet készíteni. Egy jó szemüveg, mire az arcodra kerül, több lényeges munkafolyamaton megy át. Ez csak akkor lehet tökéletesen megfelelő, ha az elkészítés, az ellenőrzések és beállítások és a kész szemüveg átadása szakember által történik. A szemüvegeinket saját műhelyünkben Látszerészmester készíti. A kézzel végzett munkafolyamatok mellett a mai kor legmodernebb megmunkálási technológiáját biztosító műhely berendezéseket használjuk. Ennek eredménye, hogy mindig pontos és precíz szemüvegeket készítünk.

Ma már szinte minden sarkon árulnak szemüvegeket…..sok helyen vannak különféle árakciók is…. azonban sajnos még manapság is sokszor tapasztaljuk, hogy az utcáról betérő szemüveg viselő arról panaszkodik, hogy hiába fizetett ki sok pénzt máshol a szemüvegéért, azt még sem tudja megfelelően viselni. És azt várja, hogy segítsünk valahogyan rajta….

Egy elkészült szemüvegnél már nem sok mindent lehet tenni! Ugyan vannak kisebb állítási lehetőségek, de ha a probléma ezzel nem orvosolható, mert vagy a szemvizsgálat vagy a szemüvegkeret kiválasztása vagy a szemüveglencse ajánlása vagy annak elkészítése nem volt megfelelő, akkor már az eredmény sem lesz az!

Ezért azt javasoljuk, hogy új szemüveg készítése előtt, mindenképp vedd figyelembe az itt felsoroltakat! Azért, hogy az új szemüveged örömet és biztonságot nyújtson számodra és ne legyen ablakon kidobott pénz, amit költesz rá!

 

Bejelentkezem szemvizsgálatra!

© 2018.www.opticumlatasjavito.hu
powered by
online
időpontfoglalás