FB_PIXEL

Gyermekek és tinédzserek szemének védelme

Szemrevaló megoldások 11-23 évesek számára

A tinikor szemészeti problémái
Testünk növekedésével arányosan látásunk is folyamatosan változhat. Akinek elmarad szeme a növésben az hypermetróppá, (plusszos) akinek nagyobb lesz a szeme az myoppá (mínuszossá) válik. Gyerekkorban a leggyakoribb látásprobléma a rövidlátás, vagy myopia, de távollátás hypermetrópia és asztigmia is előfordulhat. 

Azoknál a gyerekeknél, akik hirtelen sokat nőnek és esetleg észrevesszük, hogy gyakran hunyorgatnak, vagy elkezdenek téveszteni és bizonytalankodni, ezért romlik a tanulmányi eredményük, gondolnunk kell arra, hogy esetleg szükség lenne egy újabb szemvizsgálatra. 

Szemüveglencsék a fiatalok igényeire szabva
Divatosan tökéletes látás 11–23 éves tinédzserek és fiatalok számára A tinédzserek és a fiatalok szemüvege egyesíti a divat és az egészséges látás követelményeit. A megfelelő szemüveg (főleg hogy ha az éppen az első is egyben) kiválasztása nem könnyű feladat. Ebben is segítünk neked az Opticum Látásjavító Szemvizsgáló szalonban Szemüveglencsék… legyen ez is a legjobb! 

Kiválasztottál egy totál divatos, csúcs szuper keretet? Ne rontsd el külsődet egy régi lencsével! Olyan szemüveglencsére van szükséged, ami vékony és könnyű, legalább tükröződésmentesítő réteggel ellátott, ami megfelel az esztétikai és minőségi elvárásoknak. Ezek a legújabb fejlesztésű polikarbonát szemüveglencsék. Az Airwear egy polikarbonát alapanyagú lencse, mely ugyanaz az alapanyag, amit a NASA használ az asztronauták áttetsző maszkjaihoz. A lencse extra könnyű, és rendkívül ütésálló (lényegesen könnyebb és 12-szer tartósabb, mint a hagyományos műanyag lencsék). Sportoláshoz is ideális! 

A tükröződésmentesítő réteg hatására szemüveged tökéletesen áttetsző lesz - így sokkal jobban érvényesülnek szemeid! És ezzel még nincs vége. Amikor TV-t nézel, videojátékot játszol vagy a számítógép előtt ülsz, ez a szemüveg ideális megoldás számodra, mivel a tükröződésmentesítő rétegnek köszönhetően a képernyő előtt sem fárad el a szemed. 

Tini korban sok szemüveges gyerek szeretne kontaktlencsét kipróbálni és viselni, ami teljesen természetes dolog. Elsősorban hiúságból szánják rá magukat, de sokan ekkor kezdenek el sportolni és szórakozni járni, amihez sokkal ideálisabb választást jelent a kontaktlencse a szemüvegnél. Kontaktlencsét általában 14 éves kortól javaslunk, fokozott ellenőrzés mellett és megfelelő szülői együttműködéssel. 

Szemrevaló kontaktlencsék fiataloknak
Kontaktlencse, amely maximálisan illeszkedik életstílusodhoz „Célunk és feladatunk kizárólag olyan kontaktlencséket forgalmazni, amelyek megbízható és kényelmes viselést biztosítanak a számodra, hogy valóban úgy lásd a világot, ahogy az körülötted létezik.” 

 

A kontaktlencse viselés elõnyei 

Élvezd a kontaktlencse viselés biztosította szabadságot A kontaktlencsék biztonságosak, kényelmesek, egyszerűen és könnyen használhatóak, és szinte mindenki használhatja őket. A tiszta látás szabadságát biztosítják a számodra, és így saját igényeid szerint élvezheted az életed akár szemüveg nélkül. Ha helyesen ápolod, a kontaktlencse egészséges, kényelmes és megfelelő látáskorrekciós megoldást jelent a számodra. 

Milyen előnyöket kínál Neked a kontaktlencse a szemüveggel szemben? 

 • Észrevétlen viseletet biztosít, vagyis egyáltalán nem változtatja meg a külsődet miközben tökéletesen éles látást nyújt, így magabiztosan viselkedhetsz bármilyen élethelyzetben
 • Tökéletes szabadságot tesz lehetővé számodra, vagyis aktív mozgás, sportolás, szórakozás közben sem kell attól tartanod, hogy leesik a fejedről és összetörik a szemüveged
 • Minden körülmények között tökéletes látásélményt nyújt számodra, vagyis például a hideg őszi-téli napokon sem párásodik be
 • Könnyen és egyszerűen kezelheted, a legújabb fejlesztésű korszerű kontaktlencsék maximálisan alkalmazkodnak az aktív fiatalos életstílusodhoz és még a pénztárcádat is kímélik.

Sőt, ha csak időnként szeretnéd használni a kontaktlencsét, (buliba, sportoláshoz, stb.) akkor már választhatsz egynapos csererendszerű lencsét is, amit a szemüvegeddel felváltva is viselhetsz alkalomszerűen, és ráadásul a lencse tisztításával járó fáradozásoktól is megkímélheted magad. 

Nem látszik a viselete, nem változtatja meg a külsőd, mert észrevétlen lesz mások számára Akár sportolsz, akár bulizol vagy végig dolgozol egy hosszú napot, ámulatba ejt majd a tökéletes látás szabadság érzése Kényelmes, biztonságos választás, ha nem szeretnél mindig szemüveget viselni Nem korlátozza a látóteredet, mint a szemüvegkeretek, holttér-mentes éleslátást biztosít minden körülmények között Ha nem szeretnél mindig szemüveget viselni és szeretnél kipróbálni egy kényelmes és biztonságos megoldást, akkor a kontaktlencsét neked találták ki. A kontaktlencsék egyszerű megoldást kínálnak Neked arra, hogy megváltoztasd mindazt, ahogyan a világot látni akarod, valamint azt is, ahogyan a világ lát Téged. Mindemellett nagyfokú szabadságot is biztosít a Te számodra: 
Szabadságot abban, hogy úgy nézz ki, ahogyan Te szeretnéd A jobb látás szabadságát: Éles, tiszta, mindenre kiterjedő látás A mozgás szabadságát: A kontaktlencsék nem esnek le sportolás közben Szabadságot abban, hogy azt viselhess, amit csak kedved tart: Divatos napszemüveget, amellyel könnyedén megváltoztathatod megjelenésedet Szabadságot abban, hogy egyszerűbb legyen az életed: A kontaktlencséket egyszerű használni és megkönnyítik az életed. 

Kontaktlencse alkalmassági szemvizsgálat
Ha még nem volt kontaktlencséd és szeretnéd kipróbálni a lencseviselés páratlan élményét, akkor először szükség lesz egy alapos kontaktlencse alkalmassági szemvizsgálatra, ahol már megismerkedhetsz a kontaktlencsékkel. Ez a vizsgálat első alkalommal, a kontaktlencse próbával és betanítással együtt kb. 45-50 percet vesz igénybe és teljesen fájdalommentes. 


Ingyen kontaktlencse? Igen!

Nálunk az első pár kontaktlencsét Ingyen kipróbálhatod! 
Jelentkezz be most kontaktlencse alkalmassági vizsgálatra és az első pár kontaktlencsét nálunk Ingyen kipróbálhatod (részletek az üzletben). 

A kontaktlencsét viselő ügyfeleink szemének és látásának állapotát 3 havonta ellenőrző vizsgálatokon kontroláljuk. Ezek a kontrol, vizsgálatok többek között abban segítenek, hogy

 • megoszd velünk a lencseviselési tapasztalataidat,
 • megrendelheted a következő adag friss kontaktlencséidet,
 • megismerkedhetsz az újdonságokkal (folyamatosan fejlesztenek a gyártók, jobbnál-jobb kényelmesebbnél-kényelmesebb kontaktlencséket). S végezetül
 • A folyamatos kontrolok segítenek abban, hogy szemeid egészségét akár hosszú évekig tartó kontaktlencse viselés mellet is maradéktalanul megőrizzük Neked.

Ezek a kontrol vizsgálatok az OPTICUM Látásjavító Szalon vásárlói számára díjmentesek és csak néhány percet vesznek igénybe. 

Minden kontaktlencsét viselő páciensünk részére, így neked is kizárólag olyan kontaktlencsét ajánlunk, amely tökéletesen illeszkedik:

 • a szemed egyedi paramétereihez
 • az egyedi szokásaidhoz, életritmusodhoz
 • és a kontaktlencsével szembeni elvárásaidhoz

Valamennyi neves magyarországi kontaktlencse gyártó termékei megtalálhatók az OPTICUM Látásjavító Szalon kínálatában, emellett a különböző típusú kontaktlencse ápolószereket is megtalálhatod nálunk. 

18 éves korig általában félévente javasolt kontrolláltatni gyermekünk látását.
18-23 éves korunkra, felnőtté válásunkra a szemünk mérete és tulajdonságai általában véglegessé válnak és kisebb a változás esélye. Jóllehet a fiatalon még szemünk és látásunk többségében egészséges, szemproblémák ebben a korban is kialakulhatnak. 
A rövidlátás myópia, távollátás hypermetrópia és a kancsalság valamint az astigmatizmus ebben a korosztályban is ugyanolyan gyakori, mint más korcsoportokban. Ha ezeket a problémákat a gyermekkorban nem fedezték fel, fontos hogy mielőbb diagnosztizáljuk és kezeljük őket.© 2018.www.opticumlatasjavito.hu
powered by
online
időpontfoglalás