FB_PIXEL

40 és 65 évesek szemének védelme

A szem
40 éves kor felett a szemnek már szüksége lehet segítségre, sokkal könnyebben elfárad, kiszárad, és érzékenyebben reagálhat, mint korábban. A szemei egészségének megőrzése érdekében, rendszeresen (évente legalább egyszer) vizsgáltassa meg a szemét. 

Presbyopia
A szem alkalmazkodóképessége 40-45 éves kor körül már nem elég ahhoz, hogy közelre nézéskor éles kép kerüljön a retinára (ideghártyára). Presbyopiának (időskori távollátásnak) nevezzük a szem közeli távolságokhoz való alkalmazkodóképességének korral járó csökkenését, amely természetes élettani folyamat, így minden ember életében bekövetkezik 
Olvasási nehézségei vannak? Gyakran összefolynak a betűk? Távolabbra kell tartania a telefont hogy lássa a kijelzőt? A látása már nem olyan, mint rég? 
A megoldásért: Katt ide! 

Különleges szemüvegek, készítése egyedi igényekhez. Személyre szabott szemüvegek a tökéletesebb látásélményért. „Ahányan vagyunk, annyi féle a látásproblémánk és annyi féle megoldás is létezik rá.” Nincs olyan szemüveg, amivel mindenki egyformán jól lát. Szemüvegesek és kontaktlencsések, sokan és sokfélék vagyunk. Más-más vágyakkal, szokásokkal és elvárásokkal. Ebből következik, hogy sok esetben egy bizonyos formájú és tulajdonságú szemüveg bár látszólag lehet, még sem tud mindenki számára minden szempontból megfelelni. 

Nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfeleink egyedi igényeihez és látási szokásaihoz igazított kiszolgálásra és szemüvegkészítésre. Ennek lényege, hogy egy új szemüveg vagy kontaktlencse készítésekor minden olyan információt és személyes paramétert figyelembe veszünk, ami javíthat ügyfeleink látásminőségén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nálunk készült szemüvegek nem egy átlag értékre nem tucatáruként, futószalagon, hanem a viselőjük egyedi személyes paramétereihez és viselési szokásaihoz igazítva készülnek el így biztosítva a legtökéletesebb látásélményt. 

Erre Nyíregyházán elsőként 100% megelégedettségi garanciát vállalunk! 


Az OPTICUM Látásjavító Szalonban a szemüvegkeretek többsége egyedi formavilágú.
Egy jól megválasztott szemüveg akkor ideális, ha amellett, hogy jó látást biztosít, még szívesen is viselhető. Ezért fontos, hogy az arcunkhoz, a megjelenésünkhöz, a stílusunkhoz és a mindennapi szokásainkhoz is illeszkedjen. Ügyfeleink a segítségünkkel megtervezhetik új szemüvegük stílusát és formavilágát. Ennek eredményeképpen olyan szemüvegek készülhetnek, melyek amellett, hogy viselőjükhöz alkalmazkodnak, egyediségükkel is értéket képviselnek. 

Az Opticum Látásjavító Szalonban egy új szemüveget már az első pillanattól kezdve személyre szabottan, kifejezetten az Ön egyedi igényeinek és életvitelének megfelelően tervezzük meg és készítjük el. A mai felgyorsult világban még inkább szükség van a pontos és tökéletes látásunkra hétköznapi tevékenységeink elvégzéséhez. Számos kutatás igazolja, hogy minden ember egyedi tekintési szokásokkal bír, s ezt minden távolságban mérni kell. A tekintési szokások olyan egyediek, mint a járás, vagy a beszédmód. Az optimális személyre szabott szemüvegek és kontaktlencsék elkészítése érdekében, minden esetben figyelembe vesszük az egyéni tekintési, viselési és nézési szokásokat is. 
Pl: Volt-e már korábban is látási problémája? Viselt-e szemüveget vagy kontaktlencsét, és mik voltak a tapasztalatai? Milyen körülmények között használja látását a leggyakrabban (Zárt térben irodai munka, tanulás, számítógép, vagy utcán való közlekedéskor) Így jutunk el ahhoz a speciális lencséhez, amire az ügyfeleinknek szüksége van. Az eredmény a teljesen személyre szabott szemüveg és kontaktlencse mely maximális vizuális megelégedettséget és garantáltan tökéletes megszokást eredményez a viselője számára. 

40 év felett a szemünknek már szüksége van segítségre.
A szemlencsénk egyre kevésbé rugalmas, így a közeli tárgyak élesen látásához a szemünk munkáját segítő dioptria korrekcióra van szükségünk. Az ideális megoldás kiválasztásához szükséges megállapítani, hogy milyen élethelyzetekben fontos a közeli korrekciónk, illetve mikor van szükségünk a munkatávolság használatára. Az olvasó távolság általában 30-40cm-re van a szemünktől, ez a kényelmes nézési pozíció, ahogyan egy újságot egy könyvet vagy a mobilunkat tartjuk a kezünkben. A munka távolság esetében kb. 50-110cm kell élesen és kényelmesen látnunk. Ez jelentheti egy íróasztal teljes felületét, a számítógép monitorunk szemünktől mért távolságát, de a barkácsoló tevékenységet és az otthoni házimunkát is. 
A hagyományos olvasószemüveg eltűnése és keresgélése gyakran problémát okoz. Ma már nem divatosak az orrhegyre illeszthető félhold olvasószemüvegek sem. A bifokális szemüvegek pedig nem tartoznak sem az esztétikus, sem a minden igényt kielégítő megoldások közé. 

A presbyopia modern és egyéni igényekre alakítható korrekciós megoldása a multifokális vagy más néven progresszív lencse. 

Miért érdemes progresszív lencsét választani?
A korszerű progresszív lencsék tökéletes látáskomfortot biztosítanak minden távolságra, mindezt zavaró választóvonal és képugrás nélkül, folyamatos dioptria-átmenettel a távoli-részből az olvasórészbe. Hogyan nyújtanak teljes látáskomfortot a Progresszív lencsék? A Progresszív lencsék kialakítása illeszkedik a természetes szem és fejformához:

 • Távolra nézéshez a lencse felső részét használjuk
 • Köztes (munka-) távolságra a lencse középső részén nézzünk át
 • Közelre nézéshez, olvasáshoz a lencse alsó része ad kitűnő látáskomfortot


Kinek ajánljuk a Progresszív lencséket?
A multifokális, progresszív lencséket mindazoknak a 40-45 év felettieknek ajánljuk, akiknek látásproblémájuk van. A különféle progresszív lencsék kínálata és változatossága lehetővé teszi a viselők látáskomfortjának, életmódjának és pénztárcájának megfelelő –egyénre szabott- igényeinek.kielégítését. 

Speciális olvasó-munka szemüveglencsék 
Az olvasó-munka lencsék különböző távolságokhoz illeszkedő, többfókuszú lencsék, hasonlóan a progresszív lencsékhez, elsősorban közeli és munkatávolságra kialakítva. A lencse alsó részén, a közeli dioptriából kiindulva és felfelé haladva a lencse erőssége fokozatosan csökken, míg elér egy meghatározott értéket, mely a munkatávolságra szükséges dioptriát jelenti. 

Kinek ajánlható és miért jó az olvasó-munka szemüveglencse?
Bárkinek, akinek már olvasószemüvegre van szüksége, mert optimális megoldást kaphatnak a közeli látásproblémákra. Bármely presbyopnak, mert segít a továbblépni a progresszív lencsék felé. Progresszív lencsét viselő - így jobb látáskomforthoz szokott irodában dolgozóknak, mert munkahelyi szemüvegként tökéletes kiegészítő lesz. Eddig olvasószemüveget viselőknek, mert így szemük minden távolságra a szükséges korrekciót kapja meg. A speciális olvasó-munka lencsékkel a szem a váltakozó távolságokhoz éppen szükséges korrekciót kapja meg, így kevésbé fárad el és a munkavégzés hatékonyabbá válik. Az ideális lencse kiválasztása 

Egészséges látás minden fényben
Az, hogy a jövőt hogyan látja, nagymértékben függ attól, milyen szemüveget visel most A Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék a legmegfelelőbb megoldást kínálják abban, hogy megőrizhesse szeme egészségét a jövő számára. 

A szem egészségének védelme
Az UV-sugárzás károsítja szeme egészségét és hosszú távon ronthatja látását. A Transitions lencsék megszűrik a napsugárzásból fakadó káros UV-sugarak 100%-át, mindig és mindenhol védik a szem egészségét. 

Optimális látásélesség
A túl sok, vagy túl kevés fény csökkenti az ún. kontraszthatást. A Transitions lencsék kontrasztfokozó hatásuknak köszönhetően tisztább látást biztosítanak bármilyen fényviszonyban. A szem védelme éppoly fontos, mint bőrünk megóvása a káros sugaraktól. Annak érdekében, hogy a káros sugarak ellen megfelelő védelemben részesüljön Ön és családjának minden tagja, elengedhetetlen a szemüveg körültekintő kiválasztása. A gyermekek esetében különösen fontos a jó választás, hisz igen sok időt töltenek a szabadban játszva. A gyermekek szeme 18 éves korig folyamatosan fejlődik, ezáltal retinájuk fokozott mértékben van kitéve a káros UV-sugárzásnak. 

Az optimális választás:
Transitions Belső térben a Transitions lencsék teljesen színtelenek, így senki sem veszi észre, hogy Ön fényre sötétedő szemüveget hord. Szabadban szikrázó napsütésben gyorsan és egyenletesen változnak lencséi napszemüveg sötétségűre. A lencsék rendkívül gyorsan reagálnak a változó fényviszonyokra, és mindig csak annyira változtatják a színüket, hogy a látás tökéletesen kényelmes maradjon, így viselője szinte megfeledkezhet arról, hogy szemüveget hord. A Transitions szemüveglencséket barna vagy szürke színben, bármilyen típusú szemüvegkeretben, bármikor és bárhol viselheti. További információkat a Transitions lencsékkel kapcsolatban a Transitions weblapon olvashat (www.transitions.hu). 

Polarizált lencsék
Védelem a káprázás ellen
Hogyan alakul ki a káprázás a visszaverődés következtében? Ez egy optikai jelenség. Amikor a fény megcsillan valamilyen vízszintes sima felületen (víz, hó, jég, nedves útfelület, szélvédő, stb.) visszaverődik egy irányba, így polarizált fényt hoz létre, káprázást okoz. Ez a jelenség jelentős mértékben megváltoztatja a formák, színek, kontrazstok érzékelését. 

Hogyan működnek az Polarizált lencsék?
A hagyományos napszemüveglencsék nem tudják megakadályozni a visszaverődés vakító ragyogását. Az polarizált lencséket úgy tervezték, hogy egy szűrő segítségével szabályozzák a ragyogást a hasznos fény és a vízszintesen visszaverődő sugarak szétválasztása által. Ajánlható minden szemüvegviselőnek, aki minőségi szemüvegre vágyik

 • Autóvezetéshez 
  A polarizált lencsék lehetővé teszik a biztonságos vezetést. Kiküszöbölik a nedves útfelületről, a műszerfalról, vagy más személygépkocsiról történő visszaverődés okozta káprázást.
 • Sportoláshoz 
  Különösen a vízi sportok (vitorlázás, horgászás) és a téli sportok űzése során a szemek fokozott igénybevételnek vannak kitéve a sima felületről (víz, hó és jég) visszaverődő napsugarak miatt.
 • Nagyobb komfortérzet kialakítása miatt 
  A tökéletes látás élménye minden körülmény között, nyáron és télen egyaránt élvezhető a polarizált napszemüveglencséivel. A színek élénkebbé válnak.
 • A szem védelme miatt 
  Az érzékeny szeműek, az idősebbek, vagy a szemműtéten átesettek szemének szükséges maximális védelmet a polarizált napszemüveglencsék biztosítják.

Kerethez optimalizált lencseméret
A lencséket komputeres tervezéssel az adott kerethez legideálisabb méretben (súly és vastagság) tudjuk megrendelni. Így némi felár ellenében biztos, hogy az adott szemüvegbe a lehető legvékonyabb szemüveglencse kerül. 
 

A látás
Ahogy egyre idősebbek leszünk, a látásunk is folyamatosan változik. 40-50 éves korban a látáskorrekciós igények akár évről-évre változhatnak. Különösen gyakori probléma a presbyopia, vagyis a közeli és távoli fókuszálás képességének elveszítése. Egyszeriben nem képes elolvasni az apróbetűs részeket. Ha már beletörődött abba, hogy bifokális vagy olvasószemüveget kell viselnie a probléma orvoslásához, bizonyára örömmel tölti majd el a hír, hogy a kontaktlencsék gyártástechnológiájában végbement fejlődésnek köszönhetően többé nem lesz szüksége ezekre. 

Kontaktlencse viselés 40 év felett 
40 éves korunkra szemlencsénk alkalmazkodó képessége csökken. Ilyenkor azt vesszük észre, hogy az eddig megszokott olvasási távolságban nem látjuk tisztán a képet, távolabbra kell tolnunk az olvasni valót. Azt a távolságot, amivel távolabb olvasunk, dioptriával kell pótolnunk. A kor előre haladtával sajnos ez a dioptria emelkedik. 
Magyarországon az 1990-es évek elejétől egyre többen kezdtek kontaktlencsét viselni. Azóta a kontaktlencse gyártás folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, egyre jobb minőségű, szinte minden fénytörési hibára megoldást nyújtó lehetőségek adottak. Akik folyamatos lencse viselőkké váltak, nehezebben viselik el, és nem szeretnének újra szemüveget viselni. Éppen ezért megjelentek erre a panaszra is a legújabb lehetőségek: stressz-mentesítő,bifokális, multifokális kontaktlencsék. Továbbra sem kell lemondani a folyamatos kontaktlencse viselésről, szakember segítségével megtalálhatjuk a megfelelő megoldást. 

Kinek javasoljuk a kontaktlencsék viselését?
Stressz-mentesítő kontaktlencsét azoknak, akik észrevették már, hogy hirtelen olvasási távolság váltásánál kis időnek el kell telnie ahhoz, hogy a kép tiszta legyen. PL: folyamatos számítógép használat után, távolba nézéskor pár másodpercnek el kell telnie, hogy a kép éles legyen. Ez a panasz már általában 35 éves kor körül észlelhető. 

Bifokális azoknak a kontaktlencse viselőknek javasoljuk, akik távolra és közelre szeretnének tisztán látni, 40 éves kor felett. 

Multifokális kontaktlencsét javaslunk minden olyan 40 év feletti kontaktlencsét viselőnek, akik aktív életük mellett nem engedhetik meg, az állandó multifokális szemüveg, vagy csak plusz kiegészítő szemüveg viselését, vagy egyszerűen nem szeretnének kizárólag csak szemüveggel jól látni. Az aktív életbe beletartozik, a mindennapi munkavégzés számítógéppel, autóvezetés, olvasás, sport tevékenységek. Ezekből a kontaktlencsékből is többféle létezik! A legtökéletesebb megoldás elérésében, kérje kontaktlencse illesztő szakemberünk Tulipánné Erdei Erika diplomás Optometrista-Kontaktológus segítségét. 

Hogyan őrizheti meg legtovább szemei egészségét és látása épségét? 
Látásmegőrző tippek és tanácsok számítógépet használóknak. Ingyenesen letölthető Katt ide! 

OPTICUM VISION TRAINER Program
Komplex látásmegőrző és látásminőség javító tanácsadás a szem és a látás egészségének megőrzéséért! 

Szemkímélő tanácsok Számítógépet használóknak 
Nincs könnyű dolga azoknak, akiknek mindennapi munkaeszköze a számítógép és kénytelen órákat tölteni előtte. Számos tanulmány igazolja, hogy a számítógép használat, komplex szem és látásproblémát okozhat, amit a kutatók már el is neveztek: Computer Vision Syndrome (CVS) 

Ismerős Önnek a probléma? 
Gyakori szempanaszok számítógép használatkor: Fáradt szemek, homályos látás, visszatérő fejfájás, szemfeszülés, égő viszkető érzés a szemben, lassuló fókuszálási képesség, érzékenység a villogó fényre, koncentráció képesség csökkenése, kontaktlencse kényelmetlenség, szemfájdalom, vörös gyulladt szemek. 

Hogyan előzhetőek meg ezek a kellemetlen panaszok? 
5+1 Szemkímélő hasznos tanács:

 1. Számítógépes munkához mindig használjon megfelelő védelemmel és korrekcióval (dioptriával) ellátott védőszemüveget. Ezeket a lencséket speciálisan a monitor előtti irodai munkákhoz fejlesztik ki és nem azonosak a hagyományos olvasó vagy utcai szemüvegekkel!
  • El vannak látva korszerű védőbevonatokkal
  • Egész nap kényelmes viseletet biztosítanak
  • A számítógépes munkához megfelelő korrekcióval (dioptriával) rendelkeznek

  Tipp! Essilor Anti-stress szemüveglencsék – a szemfáradság kiküszöbölésére Próbálja ki most kedvezményesen 10.000Ft értékű szemüveg vásárlási utalványunkat, mellyel a legújabb fejlesztésű szemüvegek közül segítünk kiválasztani az Önhöz leginkább illőt.

 2. Próbáljon meg 3-4 másodpercenként pislogni. A tartósan számítógép előtt ülők kevesebbszer pislognak, ami szemszáradtsághoz, égő viszkető érzéshez, szemgyulladáshoz és tartós díszkomfort érzéshez vezethet. A monitor előtt kontaktlencsét használók hátrányosabb helyzetben vannak, mint a szemüvegesek. A kevesebb pislogás miatt gyorsabban kiszáradó kontaktlencsék nap végére már kényelmetlen viseletté válnak. Klimatizált helységben ezek a panaszok még gyakrabban jelentkeznek.
  • Pislogjon 3-4 másodpercenként, és ha ez még sem lenne elég,
  • Használjon szemnyugtató hatású műkönnyet
  • Váltson korszerű U.V. Szűrővel ellátott, tartósan nedves hatású kontaktlencsére, de mindenképpen konzultáljon szakemberrel!
 1. Tipp: Ciba Vision Airoptix Aqua egészséges légáteresztő és folyamatos nedves hatású kontaktlencse számítógép előtti használatra. Vegye igénybe most 3000Ft értékű ajándék kontaktlencse kipróbálási utalványunkat, mellyel a legújabb fejlesztésű kontaktlencsék közül választhatja ki az Önhöz leginkább illőt.

 2. Mindig jó fényviszonyok között olvasson! A szemnek kényelmesebb, ha a közellátást igénylő munka során (mint amilyen az olvasás és a számítógép használat is), bőséges fény áll rendelkezésre.

 3. Időnként iktasson be munkája során szünetet. Hatékony és bevált módszer a 10/10-es szabály. 10 percenként 10 másodperce nézzen fel a monitorról egy távolabbi tárgyra, ezzel megszüntetheti a közelre nézés okozta szemfáradságot.

 4. Évente legalább egyszer vegyen részt szemvizsgálaton és ellenőriztesse látását! Csak megfelelő látásélességgel közlekedhet biztonságosan, végezheti pontosabban munkáját, és élhet teljesebb életet. A látásvizsgálatok alkalmával nem csak a szem esetleges elváltozásai, hanem egyebek mellett a cukorbetegségre vagy magas vérnyomásra utaló jelek is még idejében felfedezhetők. 
  Gyakori fejfájás és rossz közérzet kiváltó oka sok esetben a megromlott látás és a dioptriakorrekció hiánya, de lehet a nem megfelelő szemüveg viselése is. Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy látása már nem kielégítő, esetleg gondja van szemüvegével, vagy csak egyszerűen kíváncsi, hogy milyen a látásélessége, akkor forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe a díjmentes látásvizsgálatunkat. Jelentkezzen be most!


+1 Hasznos tanács: Fordítson időt naponta szemei és látása egészségének megőrzésére! Válassza Ön is az OPTICUM VISION TRAINER Látástréning programot látása egészségének megőrzéséhez!

Amiből megtudhatja:
Hogyan óvhatja meg legtovább szemei egészségét és hogyan fejlesztheti látását egyszerűen és kényelmesen, otthoni körülmények között?

 • Az egészséges látás fenntartásához szükséges ismeretekkel
 • Egyszerű, bárki számára elsajátítható szemtorna gyakorlatokkal
 • Szemerősítő vitaminkészítmények használatával
 • Szempihentető technikák gyakorlásával

Jöjjön el az OPTICUM Látásjavító Szemvizsgáló Szalonba és ismerje meg Nyíregyháza első egészséges látás tanácsadásával kombinált szemtorna programját.

OPTICUM Látásjavító Szemvizsgáló Szalon

"Azért dolgozunk, hogy jobban láss..!"© 2018.www.opticumlatasjavito.hu
powered by
online
időpontfoglalás