FB_PIXEL

OPTICUM 3D-s látásvizsgálat Nyíregyházán

Az igazán jó szemüvegekért!

Az OPTICUM 3D-s látásvizsgálat a hagyományos vizsgálatoktól lényegesen alaposabb módszerrel állapítja meg a szemüveges korrekciókat, ezzel biztosítva a legprecízebb látásélményt.

Az OPTICUM Látásjavító Szemvizsgáló Szalonban végzett speciális szemvizsgálat abban különbözik más, hagyományos látásvizsgálatoktól, hogy a szemüveghez szükséges dioptriás korrekció tökéletes megállapításán túl, minden olyan szempontot figyelembe vesz, amit befolyásolhatja a látás minőségét.

A vizsgálataink türelmes, felkészült szakembereink segítségével, kifejezetten erre a célra kialakított rendelőnkben, nyugodt, kényelmes környezetben történnek. Ez alapfeltétele annak, hogy a látásvizsgálatoddal és a hozzá kapcsolódó szaktanácsadással, közösen, a lehető legjobb eredményt érhessük el.

A speciális vizsgálati módszerünkkel a komplex látásvizsgálat elvégezhető, azaz a hagyományos és a binokuláris látásvizsgálat is egyaránt. 

Amíg a hagyományos látásvizsgálat külön-külön koncentrál a két szemünkre, addig a binokuláris vizsgálat azt is megállapítja, hogy a szem mélység- és térlátása is megfelelően működik e. Binokuláris látásnak nevezzük azt, amikor a két szem képes egyetlen képet közvetíteni az agynak. Ha ez nem működik megfelelően, akár szemizom egyensúlyi probléma, azaz rejtett kancsalság is fennállhat, amely szemfáradtsággal, fejfájással és szemüveg megszokási panaszokkal is járhat.

 

 

Taupert szemvizsgálat partner optika

 

Büszkék vagyunk rá, hogy 2017. decemberétől egy Nyíregyházán egyedülálló új szemvizsgálati szolgáltatást vezethettünk be. Az új típusú szemvizsgálatunkhoz a védjegyoltalom alatt álló Taupert szemvizsgálati módszert , valamint a Hoya cég EYE Genius rendszerét használjuk. E két újdonságnak és szakembereink naprakész felkészültségének  köszönhetően biztosítjuk nap mint nap ügyfeleink részére az igazán jó szemüvegeink által nyújtott látásélményt. 

7 lépéses Taupert szemvizsgálatNyíregyházán elsőként egy speciális szemvizsgáló eszközzel (Hoya EyeGenius) szűrjük ki a fejfájást, frontérzékenységet okozó szemizom-egyensúlyi problémákat.

Az eszközünkkel képesek vagyunk a nézővonalak nem megfelelő irányát is meghatározni. Ha a nézővonalak egyike elcsúszik Fixáció diszparáció lép fel, ami olyan tünetekkel járhat, mint fej-nyak és hátfájás, égő szemek, fényérzékenység, fókuszálási nehézségek, szemüveg megszokási panaszok.

Ezek a tünetek egyre gyakoribbak napjainkban, mivel rengeteg időt töltünk különféle digitális képernyők, és az ezek közötti folyamatos váltás, nagyon megerőlteti a szemünket.

A probléma feltárásához egy pontos és precíz szemvizsgálatra van szükség! A vizsgálatainkat segítő Hoya Eyegenius eszköz a svájci Insitute of optometry Olten kutatóegyetemmel közreműködve lett kifejlesztve. A rendszer és a vizsgálati módszer 6 éves kutatás-fejlesztő munka eredménye. Jelenleg ez az egyik legbiztosabb módszer a fixáció diszparáció megállapítására, amelyben a páciens maga is interaktívan részese a vizsgálatnak.

 

A vizsgálatot követően a páciensünk komplett tájékoztatást kap a látása pillanatnyi állapotáról és az ez alapján század dioptria pontossággal elkészült szemüvegeink, tökéletesen igazodnak viselőik igényeihez.

 

 

„Azért dolgozunk, hogy jobban láss!”

 

 • ha nem szeretnél csalódni és fontos számodra, hogy ha már szemüvegre költesz, az legyen a legmegfelelőbb és hosszútávon segítsen
 • ha neked vagy a családodban szembetegség áll fenn, célszerű évente legalább egyszer, a szemüveg felíratás mellett a szembetegségek szűrését is elvégeztetned,
 • ha elmúltál 40 éves, a munkaszemüveg vagy multifokális szemüveg használatát még megrendelés előtt kipróbálhatod egy speciális próbaszemüveg lencsével, amit a Te szemeid erősségéhez állítunk be,
 • ha gyakori fejfájás, migrén, frontérzékenység gyötör, melynek okait nem tudták eddig kideríteni,
 • ha fontos számodra, hogy a szemeid egészségesek legyenek, és látásod minden élethelyzetben igazán jól kiszolgálja igényeidet

akkor mindenképpen kérd az OPTICUM 3D-s szemvizsgálatot, mely Szabolcs-Szatmár Bereg Megyében kizárólag Nyíregyházán az OPTICUM Látásjavító Szemvizsgáló Szalonban elérhető el.

 

 

Az OPTICUM 3D-s szemvizsgálat lépései

 

Milyen panaszaid vannak? Eddigi szemüveges, kontaktlencsés tapasztalatok. Meglévő panaszok (Pl.: fejfájás, fényérzékenység, nem kielégítő látásélesség…), igények. Azok a körülmények (pl.: monitorhasználat, autóvezetés,irodai munka, stb.), melyben az új szemüvegnek megoldást kell biztosítani.

Szűrések: Vannak olyan szembetegségek, melyek időben történő felismerésével elkerülhető a maradandó látásromlás (Pl.: a magas szemnyomással járó glaucóma, magyarul zöldhályog). Ha találunk valamilyen eltérést, szemészeti szakvizsgálaton további vizsgálatok szükségesek. Ilyen esetben gyakran az a javaslatunk, hogy új szemüveget a kivizsgálásig ne is készítsünk, hiszen az felesleges kiadás lenne. Ha a szűrési eredmények megfelelőek, az biztonságérzetet nyújt a pácienseinknek. A vizsgálatok fájdalommentesek és nem járnak semmilyen kellemetlenséggel.

Biomikroszkópos (Réslápás) vizsgálat: Az emberi szem vizsgálatára tervezett álló mikroszkóp, mellyel a szem elülső része kerül átvizsgálásra. Megállapítható vele a szemfelszín egészsége, elváltozásai, a szemszárazság típusa és ezzel kezelésének útja, kontaktlencse vizsgálat során a lencse illeszkedése. Szintén fájdalom és kellemetlenség mentes eljárás.

Kerato-refraktométeres mérés: Más néven computeres szemvizsgálat. Mérési eredményei megközelítő pontosságú képet adnak a szem fénytörését illetően, aminek finomhangolt beállítását a következő lépésekben tesszük meg. Ez a műszer alkalmas kontaktlencse használat előtti szemparaméterek mérésére is. Ezt a vizsgálatot kifejezetten élvezni szokták vásárlóink, hiszen érdekes látványban van részük közben.

Korrekciók megállapítása: A vizsgálatnak ebben a részében történik meg a különböző távolságokra történő éles látás beállítása. Az asztigmiás fénytörés pontos korrigálása a ma létező legpontosabb eljárással a keresztcylinderes méréssel. A szükséges szemüveg erősségének beállításának ellenőrzését különböző tesztábrák segítik melyekkel, mérföldkövekkel pontosabb dioptria állapítható meg, mint a hagyományos tábla olvastatással.

3D-s látás ellenőrzése: A két szemmel látott dolgok nem teljesen egyforma képként vetülnek le a retinánkra. A két szem eltérő szögből látja a körülöttünk lévő tárgyakat. Az agy ezt a két eltérő látószögű képet összeforrasztja, amivel megalkotja a térbeli 3 dimenziós látást. Binokuláris látászavar a mai 3D-s világunkban panaszokat okozhat. A 3D-s filmek fejfájást okoznak, a térben nehezebben határozzák meg a tárgyak egymáshoz viszonyított távolságát.

Színlátás ellenőrzése: Csereszín (pseudoisochromaticus) ábrák segítségével színlátási zavarok szűrhetők ki. Az ábrákon különböző méretű és tónusú pettyek találhatók, melyek közül az alaptól eltérő színű betű van hasonló méretű pontokból kirakva, melyet csak a jó színlátó vesz észre. A megfelelő színlátás nem csak a közlekedésben, de megannyi foglalkozás esetén rendkívül fontos.

Szemizom egyensúly vizsgálata: Kideríthetetlen migrén, frontérzékenység, szemfáradásos panaszok, időszakos kettős-látás esetén gyakran csak ezzel a vizsgálattal deríthető ki, hogy a panaszok hátterében egy rejtett, de korrigálható látásprobléma áll (rejtett kancsalság, vagy más néven heterophoria). Többfókuszú (multifokális) szemüvegek meg nem szokása esetén is gyakran ez áll a háttérben, ezért elengedhetetlen része kell, hogy legyen a vizsgálatnak.

 

 

Mennyibe kerül?

 

A Fixáció Diszparációs korrekcióval bővített 7 lépéses OPTICUM 3D-s szemvizsgálat 15.000Ft-ba kerül, melyhez egy 5.000 Ft értékű kupont adunk, amelyet szemüvegvásárláskor a kedvezményeken felül levásárolhatsz.

 

„Ma Magyarországon csak kevés helyen foglalkoznak a Fixáció Diszparáció vizsgálatával és korrigálásával. Büszkék vagyunk rá, hogy Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár Bereg Megyében lehetőséget biztosíthatunk pácienseinknek a Hoya és az Insitute of optometry Olsen kutatóegyetem által kifejlesztett szemvizsgálati eszközzel és a speciális OPTICUM 3D-s szemvizsgálati módszerünkkel arra, hogy megkaphassák életük első valóban jó szemüvegét. Kreisz Tünde Hoya Lens Hungary

 

 

Garanciák

 • 100% Megelégedettségi garancia
 • 100% Dioptria garancia a szemvizsgálatunkra
 • 18 hónap szemüvegkeret garancia
 • 24 hónap réteg garancia a szemüveglencsékre
 • Pénz-visszafizetési + megszokási garancia a Multifokális (Progresszív) szemüvegeinkre
 • 3 hónap megszokási garancia
 • Korrekt üzlet garancia

 

A rendszeres évenkénti látásvizsgálat célja

 

Látásod, (ahogy most is látod a körülötted lévő világot), egy bonyolult összetett folyamat részeként jön létre, melyet a szemed dioptria állapotán túl sok minden más is befolyásolhat. Ezért a szemvizsgálatunk egyik célja, hogy minden, a látásodat befolyásolni tudó belső és külső körülményre fényt derítsünk, és ennek megfelelően javasoljuk Neked a legjobb megoldásokat.

Tudtad?

Mivel a látás romlása fokozatosan, hosszú idő alatt alakul ki, sokan nem is tudják, hogy az adott pillanatban a lehetségesnél mennyivel rosszabbul látnak!
A rendszeres évenkénti szemvizsgálat azért fontos, mert minél előbb észleljük az elváltozásokat, annál jobban kezelhetőek azok. Ez különösen igaz gyermek- és az időskorúak esetében. A látásod javításán kívül a szemvizsgálatunk segíthet más betegségek, vagy később súlyos látásproblémákat okozó elváltozások korai felismerésében is (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke és zöld hályog).

 

Várunk Téged is szeretettel!

Videó
OPTICUM 3D-s szemvizsgálat


© 2018.www.opticumlatasjavito.hu
powered by
online
időpontfoglalás